Už v detstve bol šport hlavným artiklom trávenia voľného času. Behali sme okolo činžiaku, skákali do pieskoviska, hrali futbal a hokej,neskôr som robil závodne cyklistiku, dostal sa do vrcholového strediska mládeže a v hlave mal ídeu dostať sa na olympijské hry v Moskve. Nevyšlo to. Z ničoho nič som srtratil kondíciu,v plnom tréningu. Myslel som si že to je pretrénovanosťou, ale neskôr som pochopil že nie. Už vtedy sa začala prejavovať fyzická časť mojej choroby. Nakoniec som so závodením musel prestať, lebo mi zistili šelest na srdci a to sa nezlučovalo s normami pretekárskej cyklistiky.
Fyzická indispozícia sa následne prejavila aj na hodinách telesnej výchovy, kde som proste nevládal a z vrcholového športovca sa stal odpadlík.
Asi po desiatich rokoch som sa k športu vrátil, keď som stretol kamaráta z cyklistiky v autobuse, ktorý si práve niesol čerstvo kúpený rám bicykla z Rakúska. Dali sme reč a začali bicyklovať. založil som triatlonový oddiel a trénoval s niekoľkými chlapcami na preteky.
Osobne som sa zúčastnil len dvoch pretekov, pretože zdravie ma nepustilo. Bolesti žalúdka a rýchla vyčerpateľnosť mi v tom bránili. a tak som sa tomu venoval už len ako manager klubu. Nakoniec sa klub rozpadol, nakoľko sa všetcia pretekári rozutekali do sveta a mne sa s novými už nechcelo zaoberať. Celý deň mi zabrala práca, tak že na iné som už nemal chuť.
na šport som ale úplne nezanevrel, aj keď posledné dva roky to bola kvôli totálnej fyzickej indispozícii bieda. O tom svedčí aj táto moja stránka, kde som registroval akcie http://cykloturistika.webgarden.cz/.
Tento rok som bol len týždeň pri Lipne, kde som najazdil asi 200 km. Inak chodím denne, okrem zimy do roboty na bicykli, čo mám asi 7 km denne.